DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ MEZUN OLMANIN GURURUNU YAŞADI

02 Tem

Üniversitemiz, 27 Haziran 2019 tarihinde düzenlediği “2018-2019 Akademik Yılı Mezunları Derece Töreni” ile bir kez daha öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşadı.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet programına; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, protokol üyeleri, öğretim elemanlarımız ile dereceye giren öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Program, 2018-2019 Akademik Yılı lisans mezunları birincisinin konuşmasıyla başladı.

Ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, büyük bir özveri ve özenle yetiştirdikleri mezunları yeni geleceklerine uğurlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek sözlerine başladı. Rektörümüz; 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu ve 10 meslek yüksekokulu, hastanesi ve 30’dan fazla araştırma ve uygulama merkezi, 30.000 öğrencisi ve 2500 akademik ve idari personeliyle Üniversitemizin, rekabetçi, yeniliklere öncülük eden, ilkleri başaran, girişimci, dinamik ve saygın bir yükseköğretim olduğunu vurguladı.

Bu başarıları iç uyuma sahip ekip çalışmasına borçlu olduklarını dile getiren Rektörümüz, mezunlarımızın yetiştirilmesinde büyük emek sarf eden öğretim elemanlarımıza da teşekkür etti. Mezunlarımıza İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ını da armağan eden Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Sizlerden en temel beklentimiz; ahlak, vicdan, sağduyu ve irade sahibi bireyler olarak kamu yararı gözetmeniz, devletimizin en küçük hakkını dahi korumanız ve savunmanızdır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Üniversitemiz için önemli bir günde bir araya geldiklerini ifade ederek tüm mezunlarımızı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Açılış ve protokol konuşmalarının sonrasında 2018-2019 Akademik Yılı lisansta ve ön lisansta derece yapan mezunlara hediye ve plaketleri takdim edildi.

Ardından programda Fakültelerimiz, Yüksekokullarımız ve Meslek Yüksekokullarımızda dereceye giren öğrencilerimize ödül ve hediyeleri takdim edildi.

Meslek Yüksekokulumuzda başarı sıralamasında ilk üç sırayı elde eden öğrencilerimize Müdürümüz Doç. Dr. Yunus BİÇEN, Elektronik ve Otomasyon Teknolojileri Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ferzan KATIRCIOĞLU ve İnşaat Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ümit YURT tarafından hediye ve ödüllerini takdim edildi.

Dereceye girerek mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dileriz.