FULBRİGHT MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENİM BURSU

11 Eki

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonunun, Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu, Türkiye'deki Meslek Yüksekokullarının belirli bölümlerinde okuyan öğrencilerin, Amerika'da "Community College" adı verilen Yükseköğrenim Kurumlarında bir yıl ders almalarını ve bir yılın sonunda Türkiye'ye dönmelerini amaçlamaktadır. 2020-2021 akademik yılının güz döneminden itibaren geçerli olacak bursun son başvuru tarihi 9 Aralık 2019'dur. Burs kapsamına giren ana alanlar; Bilgi Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Kamu Güvenliği, Medya, Okul Öncesi Eğitim, Turizm ve Otelcilik Yönetimi, Uygulamalı Mühendislik ve Ziraattir. Bu alanların kapsadığı alt dallar www.fulbright.org.tr adresinde yer almaktadır. İlgili burs programına ilişkin ayrıntılı bilgi içeren yazı için buraya tıklayın.