ARICILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ TEKNİK GEZİDE

13 Kas

Düzce Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı öğrencileri Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan BALARISI firmasını ziyaret etti. 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin katıldığı teknik gezide balın kovandan kavanoza geçirdiği tüm aşamalar firmanın Dış Ticaret Koordinatörü Saffet DURMUŞ tarafından paylaşıldı. DAGEM ve Arıcılık Programı’nın birlikte organize ettiği gezide öğrenciler çiçek, kestane, yayla ve çam ballarının arıcıdan kavanoza gelene kadar fabrikada uğradığı tüm aşamaları detaylı olarak görme fırsatı buldu. Firma bünyesinde bulunan laboratuvarı da ziyaret eden öğrenciler Uzman Kimyager Nihal ESER eşliğinde Bal Tebliği’ne uygun bal analizinin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak görme fırsatı buldu. Aynı zamanda öğrenciler ham bal ve işlem görmüş bal ile tağşiş edilen balların nasıl ayırt edilebileceği hakkında önemli bilgiler edindiler.

Firma bahçesinde bulunan çardakta öğrenciler kendilerine ikram edilen bal şerbetini yudumlarken Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi İlker Ural üretim süreciyle ilgili tüm soruları yanıtlayarak sektörel girişimcilik hakkında önemli bilgileri de öğrencilerle paylaştı. Teknik geziye arıcılık programı öğrencileri, Arıcılık Programı Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Münir UÇAK ve Öğr. Gör. Merve KAMBUR ACAR katıldı.