YÜKSEKOKULUMUZ ARICILIK PROGRAMI’DAN 7. TÜRKİYE ARICILIK FUARI’NA KATILIM

04 Mar

Meslek Yüksekokulumuz Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı, Haliç Kongre Merkezi’nde 7.si düzenlenen “Türkiye Arıcılık Fuarı”’na katıldı. Fuara Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Münir UÇAK ve Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Merve KAMBUR ACAR önderliğinde 1. ve 2. Sınıf öğrencileri katıldı. Program öğrencileri arıcılıkta kullanılan temel malzemeler, arı hastalıklarında mücadelede kullanılan ürünler, yeni nesil arı ürünleri ve sektördeki yenilikleri yerinde görme fırsatı buldular. Aynı zamanda arı zehri, arı sütü, apilarnil, perga gibi yeni nesil arı ürünlerinin üretimi ve hasat edilmesi için gerekli cihazları uygulamalı olarak görme fırsatı bulan öğrenciler, sektördeki çeşitli kollardan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden fuara katılım gösteren uzmanlar, özel sektör katılımcıları ve sahadaki aktif üreticiler ile fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Münir UÇAK ve Öğr. Gör. Merve KAMBUR ACAR, öğrencilerin mesleki gelişimleri adına arıcılık sektöründeki avantaj ve dezavantajları yakından inceleyerek, bu alanlara iyileştirmelerin arttırılması için sektör firma temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdir.