2018 ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI' NDAKİ BAŞARIMIZ

16 Nis

13 üniversite ve 27 lisenin toplamda 217 robotla katılım gerçekleştirdiği Karabük Üniversitesi Uluslararası Robot Yarışması'na (KBUIRO), “Düzce MYO” takım adıyla “Safran çiçeği toplayan robot” ve “Minisumo robot” kategorilerinde toplamda “6” adet robotla üniversitemizi organizasyonda temsil etmek amacıyla katılım gerçekleştirdik. “Safran çiçeği toplayan robot” kategorisinde Üniversitemiz 'Azmimilli_81' adlı robot birinci, 'Kaynaşlı' adlı robot ikinci ve 'Emiras' isimli Bahçeşehir Üniversitesi'nin robotu üçüncü olmuştur. Yarışmaya katılım gösterilen diğer kategori olan “Minisumo robot” kategorisinde “81_Miğfer” ve “Yığılcalı” adlı robotlarımız son 14’lü grup müsabakalarında, “Aziziyeli” adlı robotumuz ise son 28’li grup müsabakalarında yarışmaya veda etmiştir. “Safran çiçeği toplayan robot” kategorisinde yarışan “81_Konuralp” adlı robotumuz ise çiçekleri hedef noktalara yetiştiremediği için dereceye girememiştir. Yarışmada dereceye giren üniversitemiz öğrencilerine ödüllerini Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın da katılımıyla düzenlenen törende Karabük Üniversitesi Genel Sekreteri Lütfü KÖM vermiştir.

“Düzce MYO” takım adıyla katıldığımız ve üniversitemizi başarıyla temsil ettiğimiz yarışmaya katılım sürecinde desteklerini esirgemeyen başta üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nigar DEMİRCAN ÇAKAR’a, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Ayhan ŞAMANDAR’a, Düzce Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Teknolojisi Bölümü Başkanı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Yunus BİÇEN’e teşekkürlerimizi arz ederiz.

Haber linkleri: