DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 20 MAYIS DÜNYA ARI GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

24 May

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Düzce Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programı işbirliği ile arı ve arıcılık alanındaki farkındalığın arttırılması amacıyla 20 Mayıs Dünya Arı Günü Düzce’de ilk defa kutlandı.

“Arılar Ölmesin, Çiçekler Solmasın” sloganı ile Cedidiye Meydanı’ndan başlayan farkındalık yürüyüşü, sergi ve etkinliklerin gerçekleştirileceği 15 Temmuz Şehitleri Parkına kadar sürdü. Yürüyüşe Üniversitemiz akademik personelleri, Arıcılık Programı ve Biyoloji Bölümü öğrencileri, Gölyaka arıcıları, Şükran Öney Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerin yanı sıra halkımız katılım gösterdi.

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin arı ve arıcılığın bölgesel kalkınma açısından büyük değere sahip olduğunu ve Üniversite olarak bu alana hassasiyetle yaklaşıldığını vurguladı.

15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler ve halkımız katıldı. Etkinlikler kapsamında arıların bitki tozlaşması, biyolojik çeşitlilik ve ekolojik sistemlerin devamlılığı açısından önemi, ayrıca bu sistemlere doğrudan ve dolaylı olarak sağladıkları katkılar üzerine bilgiler verildi. Sergi sunumunun ardından arı-bitki dostluğu teması üzerine hazırlanan tohum topları, balon ve şapkalar minik katılımcılara dağıtıldı.

Etkinliğe iştirak eden Yüksekokulumuz Arıcılık programı hocalarımız ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.