DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI’NDAN YÜKSEKOKULUMUZA ZİYARET

28 Haz

dmyo

Meslek Yüksekokulumuz olarak “Güçlü Mesleki Eğitim: Güçlü TÜRKİYE” proje adıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2019 yılı “İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında başvurusunu gerçekleştirdiğimiz projenin ön inceleme aşamasında MARKA yetkilileri Uzman Merve Kaya Erdem ve Sakarya temsilcisi Murat UNCUOĞLU tarafından okulumuza ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ziyarette yüksekokulumuzu temsilen müdürümüz Doç. Dr. Yunus BİÇEN, İnşaat Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ümit YURT, müdür yardımcıları Öğr. Gör. Seymen ÇİFTÇİ ve Öğr. Gör. Süleyman ÇEVEN hazır bulunmuşlardır.

dmyo

Genel olarak nitelikli akademik, idari ve teknik kadroya sahip olan yüksekokulumuzun laboratuvar imkân ve olanaklarının güçlendirilmesi, Firmaların taleplerine cevap verecek nitelikli elamanların yetiştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Firmalar ile işbirliği yaparak karşılıklı fayda sağlayacak şekilde Doğu Marmara kalkınma bölgesinin nitelikli istihdam kapasitesinin artırılarak rekabet gücünün geliştirilmesi ve İnşaat ve imalat sanayinin ihtiyacına cevap verecek nitelikli, uygulama becerisi yüksek meslek elemanlarının yetiştirilmesi motivasyonunu taşıyan projemiz hakkında Ajans yetkililerine proje sunumu gerçekleştirilmiştir. Proje sunumu esnasında Ajans yetkililerinin projemizin içeriği ile ilgili soruları yanıtlanmış, projemizin desteklenmesi ve uygulanması durumunda ilgili program sektöründe ortaya çıkartılacak proje sonuçları ve proje başarı performansları hakkında istişareler gerçekleştirilmiştir.

dmyo

Yüksekokulumuz Müdürlük makamında yapılan proje sunumunun ardından projenin uygulanması amaçlanan İnşaat Bölümü laboratuvarlarımız heyetle birlikte incelenmiş, projenin uygulanması durumunda okulumuz laboratuvarlarımızın projedeki yeri ve önemi hakkında Dr. Öğretim Üyesi Ümit YURT hocamız tarafından Ajans yetkililerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Proje değerlendirme süreci kapsamında yapılan ziyaret karşılıklı başarı dilekleriyle sonlandırılmıştır.

dmyo

Ülkemizde mesleki eğitimin geliştirilmesi, başarılı ve yenilikçi bir şekilde uygulanması için desteklerde bulunan MARKA Genel Sekreterliği başta olmak üzere, projemizin ön incelemesi kapsamında okulumuzu ziyaret eden MARKA yetkilileri Uzman Merve Kaya Erdem ve Sakarya temsilcisi Murat UNCUOĞLU’na teşekkürlerimizi sunarız.