MAKİNE İMALAT SANAYİİNDE YETERLİLİKLERİN VE İŞBİRLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ BASIN LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04 Eyl

Yüksekokulumuz ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı kapsamında  07.09.2018 tarihinde uygulamaya başladığı TR42/18/MESLEK/0016 no.lu Makine İmalat Sanayiinde Yeterliliklerin ve İşbirliklerinin Geliştirilmesi Projesi Basın Lansmanı gerçekleştirildi. Lansman kokteyli sırasında katılımcılara hazırlanan Basın Lansman Bültenleri dağıtıldı.

Proje Koordinatörü Tuncay Yüksel, başlangıçtan bugüne kadar yürütülmüş olan proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Lansman toplantısında konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, bu projenin tipik bir üniversite-sanayi işbirliği projesi olduğunu ve bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi. Şahin, yönetim kurulu ve oda meclisimiz olarak nitelikli eleman eksikliğini azaltacak her çabanın içerisinde olduklarını, mesleki eğitimin bir memleket meselesi olduğunu, Çalışma ve İş Kurumu ile birlikte makine programlama eğitimleri başta olmak üzere işverenin ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesinde ciddi çalışmalar planladıklarını ifade etti. Bu projenin ayrı bir öneme sahip olduğunu, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen yeni vizyonla nitelikli eleman sorununun çözülmesine katkı sağlamanın da yer aldığını, bu hususun proje başvurularında dikkate alındığını söyledi.

Şahin, başta bu projede olduğu gibi her alanda kendilerini destekleyen Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere projeye katkı sağlayan Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ayhan Şamandar’a, Yüksekokulumuz Müdürü Doç .Dr. Yunus Biçen’e ve Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Seymen Çiftçi’ye katkılarından dolayı  teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Yüksekokulumuz olarak Üniversite-Sanayii işbirliği adına önemli bir projenin başarı ile sonlandırılmasında emeği geçen tüm paydaş ve iştirakçilere teşekkürlerimizi sunar, Üniversite-Sanayi işbirliklerinin geliştirilmesinde ve güçlendirilmesinde etkin bir rolü olan bu tip projelerin devam ettirilmesini temenni ederiz.